Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij je diep ontspannen bent en tegelijkertijd je volledig concentreert. Hypnotherapie is het gebruik van deze trance/diepe ontspanning door een hypnotherapeut om te komen tot verandering van gevoel, gedrag of gedachten die je in de weg zitten. In trance/diepe ontspanning leert je brein extreem goed en communiceer je direct met je onderbewustzijn. Dat is de plek waar echte verandering plaatsvindt.

Hypnose is eigenlijk een heel natuurlijk proces, iedereen gaat meerdere keren per dag in Hypnose, denk maar aan het lezen van een boek terwijl je de wereld om je heen vergeet, of een autorit en je bedenkt ineens, jeetje ben ik hier al. Dat is Hypnose.

Misverstand

In hypnose gaan we niet slapen, de therapeut gebruikt het woord slaap, maar dat is alleen omdat het brein dit herkent en op deze manier het extra zetje krijgt.

Helaas door Show hypnose heeft Hypnose een verkeerd imago gekregen, we zien mensen op toneel vreemde dingen doen, zoals denken dat ze naakt zijn of denken dat ze een Sinaasappel eten terwijl dit een Citroen is. Maar wat velen niet weten is, dat deze mensen al gemotiveerd zijn om gekke dingen op het toneel te doen, zij bieden zich aan op het toneel te komen. zij worden hier ook op geselecteerd.

Wanneer je bij mij komt voor een Hypnose sessie, dan kom je voor het verhelpen van je klacht/probleem. Dat is dan ook precies wat we gaan doen, ik zeg “we” omdat de hypnose therapeut en de client het samen moeten doen.

Een hypnotiseur kan je niets tegen je zin laten doen! De cliënt houdt altijd de controle en weet wat er gebeurt.

Bij Hypnosepraktijk Amstelland werk ik met de directe technieken van Dave Elman. Dave Elman is de schrijver van het wereldberoemde boek ‘Hypnotherapy’. Deze directe technieken betekenen dat men spectaculair snel resultaat kan boeken.

Dave Elman heeft veel onderzoek gedaan naar pijncontrole en gaf vooral les aan tandartsen en artsen. Deze technieken spreken mij aan, omdat in 8 van de 10 keer mensen aan 1 a 2 sessies ( dit is een hoog percentage) voldoende hebben. Juist wanneer iemand al een lang traject van hulpverlening achter zich heeft, is dit een geweldig vooruitzicht.

Bij hypnose is dus sprake van:

  • Een verhoogde concentratie van de geest

  • Een verhoogde ontspanning van het lichaam

  • Een verhoogde gevoeligheid voor suggesties.

In mijn praktijk doe ik de volgende behandelingen:

  • Directe Hypnose
    Dit zijn 1 a 2 sessie, waarbij de cliënt direct van het probleem af is. Wanneer er een onderliggend probleem is wordt er in overleg een vervolgafspraak gemaakt om dit probleem op te lossen.
  • Hypnotherapie
    Hypnotherapie is een behandelmethode bij psychische en psychosomatische klachten, hierbij wordt hypnose ingezet als therapeutisch middel om tot verandering te komen van gedrag, gedachten of gevoel. De oorzaken van deze klachten liggen dieper verscholen in het onderbewustzijn. Door middel van verschillende therapievormen gaan we op zoek naar de oorzaak van het probleem. Deze vorm van psychotherapie is evidence based, dat wil zeggen dat de werking ervan wetenschappelijk is aangetoond.