Directe hypnose is een vorm van hypnose die is ontwikkeld door Dave Elman. Hij ontwikkelde diverse technieken voor een snelle, krachtige vorm van hypnose. Na afloop van een sessie voel je je zeer ontspannen en goed. Het probleem dat we aanpakken is in 1 tot maximaal 3 sessies opgelost.

Lees meer over hypnose.

Maximaal resultaat in korte tijd

Directe hypnose is heel geschikt om in korte tijd maximaal resultaat te halen. Het is ontzettend krachtig en effectief voor het veranderen van allerlei problemen in je leven, lichamelijk of geestelijk. Meestal zijn 2 of 3 sessies voldoende om definitief van je klacht af te komen. Sommige klachten zijn dieper geworteld; hiervoor raad ik de Inner Strength Method aan.

Wil je aan de slag met directe hypnose? Dan doen we eerst een telefonische intake op afspraak van maximaal 15 minuten. Hierbij leg ik uit hoe de Hypnose in zijn werk gaat en wat je kunt verwachten. Natuurlijk is er ook ruimte om je vragen te stellen.

Hoe gaat Directe Hypnose in zijn werk?

De 1e hypnose sessie: kennismaken
De eerste sessie directe hypnose duurt ongeveer 1 tot 1 ½ uur.
Tijdens deze sessie is het de bedoeling dat we elkaar wat beter leren kennen. Eerst gaan we dieper in op het probleem. Daarna maak je geleidelijk kennis met hypnose en werken we samen aan het probleem.

De 2e hypnose sessie: afpellen tot de kern
Bij de tweede sessie directe hypnose gaan we bespreken wat er na de eerste sessie is veranderd. Wat gaat er goed? Zijn er misschien onderliggende dingen naar de oppervlakte gekomen?

Vaak is het zo dat een probleem is opgebouwd uit verschillende “lagen”. Ons brein is immers een opslagbewustzijn. Je kunt het bijvoorbeeld vergelijken met het afpellen van een ui: wanneer je deze afpelt, komt er een nieuwe laag naar voren. Deze laag halen we ook weer weg, totdat we bij de kern zijn en er geen probleem meer is.

Ook zal je bij de tweede sessie ervaren, dat de hypnose veel dieper en intenser is. Dat komt omdat mensen de eerste keer soms toch wat gespannen zijn.
Maar de tweede keer weet je hoe fijn en relaxt het voelt en geef je je makkelijker over, waardoor de hypnose als vanzelf dieper gaat en de sessies intenser worden.